Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

CIRCUIT PORTUGALIA


   02.05-09.05.2025/ 01.09- 08.09.2025


 


ZIUA 1.  CLUJ NAPOCA-  LISABONA


     Intalnirea grupului in aeroportul din Cluj Napoca  la ora  12:00 pentru zborul catre Lisbona de la ora 14:05 cu sosire la 16:35. Dupa aterizarea in Lisabona, preluarea grupului de catre autocar local, tur panoramic cu autocarul in Lisabona: stadioanele Benfica Lisabona si Sporting Lisabona, Parcul Eduardo VII, Piata Marchizului de Pombal, Piata Restauratorilor.  Daca timpul permite,  ne deplasam pietonal, apoi cu tuk-tuk-uri spre  Castelul Sao Jorge, fortareata medievala cu istorie complexa si unul dintre cele mai spectaculoase puncte de panorama asupra intregului oras si asupra estuarului raului Tejo. Cazare si cina la  hotel 3* in Lisabona.


 


ZIUA 2.  LISABONA


     Mic dejun. Incepem ziua cu vizita exterioara la Turnul Belem, renumita fortareata de pe malul drept al estuarului Tejo, construita in perioada de aur a imperiului portughez. Continuam  vizitele cu Monumentul Marilor Descoperiri Geografice  si ansamblul Manastirii Ieronimilor a vizita interioara in biserica, capodopera a stilului manuelin, in care se afla monumentele funerare ale lui Manuel I (cel care a domnit in Portugalia Epocii de Aur), Vasco da Gama si poetului national Luis de Camoes. Apoi vizita interioara in Muzeul Maritim, ce ocupa aripa vestica a vechii manastiri si in care intelegem tot contextul istoric al aPerioadei de Aura a Portugaliei si admiram corabiile si instrumentele marine cu care au navigat portughezii.  Timp liber pentru pranz.


    Vizita interioara la Palatul National da Ajuda, vechea resedinta regala, azi muzeu cu interioarele apartamentelor regale minunat decorate si mobilate. Ne deplasam apoi cu autocarul spre cartierul Chiado, plin de farmec si de stradute colorate (Strada Verde, Strada Roz), urcam Strada Florilor spre Largo do Barao si Piata Luis do Camoes. Timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi SAU, optional, participare la un spectacol de muzica Fado cu bautura inclusa.Cazare si cina la acelasi hotel 3* in Lisabona.


 


ZIUA 3.  LISABONA a OBIDOS- FATIMA


     Mic dejun. Ne indreptam spre Sintra, refugiul estival al familiei regale si al burgheziei lisaboneze, ingemanarea senzationala dintre munte, gradini si palate rezidentiale. Vom admira din exterior Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV-XVI. apoi vizitam interior Quinta da Regaleira, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, surprinzatoarea  resedinta a milionarului Carvalho Monteiro, inconjurata de o gradina spectaculoasa cu: fantani, arbori, flori, tuneluri, grote. Pauza  de pranz. Plecam spre  Obidos. Vizita in vechiul oras Obidos. Cand il numim avechia, ne referim la faptul ca exista din anul 208 I.C.! Fortaretele, strazile sale intortocheate, cu fatade gotice si case expansive au facut din acest oras uneeS dar de nunta! Regele Dinis I l-a oferit in dar proaspetei sale sotii, Regina Isabela, in anul 1282. Localnicii gasesc acest detaliu din istoria lor unic si il celebreaza pastrand atmosfera festiva a orasului. Dale colorate, ghivece cu flori si magazine cochete ne fac sa zambim la tot pasul. Pornim spre Fatima. Cazare si cina la hotel 3* in Fatima.


 


ZIUA 4. FATIMA a TOMAR a BATALHA a FATIMA    


 Dupa micul dejun plecam spre Tomar, unde vizitam manastirea magnifica Convento do Christo, inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Infiintata in secolul al XII-lea de catre Marele Maestru al Templierilor, ansamblul manastirii impresioneaza prin povestea vechilor cavaleri, biserica extraordinara si castelul medieval, fiind unul dintre cele mai uluitoare si mai extinse situri  ale Portugaliei.  La Batalha vom vizita ansamblul Manastirii Santa Maria da Vitoria, de asemenea patrimoniu UNESCO, construita la dorinta regelui Joao I,  dupa ce i-a invins pe spanioli, obtinand astfel independenta Portugaliei.


Intoarcere la Fatima. Optional - dupa sosirea la hotel,  se poate parcurge impreuna cu insotitorul de grup Calea Crucii, situata la marginea localitatii (durata  - cca 1,5 ore),   sau se poate participa la programul de rugaciune din Sanctuarul Fecioarei Maria.


Cazare si cina hotel 3* in  Fatima.


 


ZIUA 5.  COIMBRA a AVEIRO a PORTO


      Dupa micul dejun, check-out  din hotel si plecam spre Coimbra (prima capitala a Portugaliei), un oras superb ce pastreaza tipologia orasului medieval, cu strazi pavate, case vechi restaurate, un apeduct din aceeasi perioada. Coimbra gazduieste una dintre primele universitati ale Europei, fondata in 1290. Vizita interioara in spatiul vechii universitati,  la:  Biblioteca Joannina, Palatul regal, Expozitia Jezuitilor, Capela Sf. Mihail. 


       Continuam apoi spre Aveiro, orasul numit Venetia Portugaliei, o parte a acestuia fiind dezvoltata pe canale si in jurul lagunei Ria do Aveiro. Plimbare impreuna in zona portului, apoi timp liber pentru degustarea renumitului desert local Ovos moles, pentru  pranz, cumparaturi sau vizite individuale. Apoi pornim impreuna intr-o mini-croaziera, o plimbare pe canale, cu minunatele barci colorate numite moliceiros.


        Pornim spre Porto. Cazare si cina la hotel 3* in Porto.


 


ZIUA 6.  PORTO a EXCURSIE CROAZIERA  VALEA DOURO-


       Mic dejun devreme. Pornim in excursia pe drumul vinului pe valea Douro. Este o excursie idilica, este un traseu splendid in Valea Douro: o croaziera tipica din orasul Porto pana in Regua, traversand unul dintre cele mai frumoase peisaje ale raului Douro, cu podgorii impresionante terasate. Veri avea parte de vizita la una dintre cele mai faimoase crame din regiune si puteti degusta vinurile fantastice pe care le produc. Mic dejun si pranzul este servit la bordul vasului. Ne intoarcem in Porto. Optional daca timpul permite croaziera in orasul Porto pe raul Duoro.


Cazare si cina in Porto la acelasi hotel 3*.


 


ZIUA 7. PORTO


         Dupa mic dejun, incepem vizitele in orasul Porto: RUTA PANORAMICA A OCEANULUI a Bulevardul Boavista, Casa Muzicii, Fortareata Sao Francisco, Praia do Molhe, Praia do Luz, apoi intram in estuarul raului Douro, admirand podurile Luis I si Infante Dom Henrique. Oprire  la Biserica si turnul Dos Clerigos,  emblema a orasului, inalt de 76 metri. Intr-un mic local de aici putem degusta aexperienta Portugalieia a un pahar cu vin de Porto si un pastel de bacalhau (specialitate cu peste cod). Coboram pietonal pentru vizita interioara la Palatul  Bursei, sediul comeciantilor din Porto si una dintre cele mai frumoase cldiri portugheze. Pauza pentru pranz.  


Plecam spre Lisabona. Intram in capitala prin noul si modernul cartier, numit Parcul Natiunilor, in care admiram: Gara daOriente, Turnul Vasco da Gama, aria expozitionala Feira de Lisboa si senzationalul Pod Vasco da Gama. Timp liber pentru plimbari individuale, vizita individuala la Acvariu/Oceanariu sau shopping in cel mai mare complex comercial la orasului a Mall-ul Vasco da Gama. Cazare si cina la hotel 3* in Lisabona.


 


Ziua 8. (Duminica: LISABONA - BUDAPESTA


      Mic dejun. Check out la hotel. Ne deplasam catre  zona simbolului orasului a Arcul de triumf,  ce uneste Rua Augusta de marea Piata a Comertului, apoi la Liftul Santa Justa, admirand de jos si biserica Conventului Carmelitelor. Pauza de pranz. Aproximativ la ora 13.00 plecam spre aeroport, pentru zborul de retur Lisabona a Cluj Napoca,  (decolare 17.00  - aterizare 23:30). Orarul de zbor va fi reconfirmat.  


 


Data plecarii: 1250  EURO


   Loc in camera single 





* Tariful este calculat la un grup de minim 21 persoane. Pentru un numar mai mic de persoane,  se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu cel putin 7 zile inainte de plecare. 


** La inscriere  se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.


*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.


 


TARIFUL INCLUDE:


e   biletele de avion Cluj Napoca a Lisabona aCluj Napoca,  cu bagaj mic de mana inclus (DIMENSIUNI MAXIME - 40cm x 20cm x 25cm)


e     bagaj cala 10 kg/ persoana


e        transport cu autocar modern pe teritoriul Portugaliei


e        7 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri 3*


e        7 cine, 1 pahar de vin si apa incluse la cina


e        vizite ghidate si excursii: Lisabona, Estoril, Cascais, Cabo di Roca, Sintra, Tomar, Batalha, Fatima, Coimbra, Porto, valea Duoro - conform programului


e      degustare de vin cu tapas pe valea Duoro


e         insotitor grup din Romania


TARIFUL NU INCLUDE:


e       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program. Contravaloarea vizitelor incluse in program si a serviciilor ghizilor locali (daca este cazul) va fi transmisa imediat dupa confirmarea tuturor rezervarilor transmise de catre agentia Expert Travel spre monumentele/bisericile/obiectivele de vizitat.


e       spectacol de muzica Fado - Lisabona, cca 25 euro/pers


e       transportul cu tuk-tuk in Lisabona


croaziera Porto ( cca 20 euro/ pers)


e       taxele turistice de oras - acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 Euro/pers/noapte);


e    statiile audio pentru turisti si castile necesare (obligatorii pentru vizite de grup!)


e       asigurare medicala de calatorie si asigurarea storno


e       bacsis pentru soferul local si ghizi (se practica) a 10 Euro/pers a se achita insotitorului de grup, in Portugalia.


 




Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

CIRCUIT PORTUGALIA


   02.05-09.05.2025/ 01.09- 08.09.2025


 


ZIUA 1.  CLUJ NAPOCA-  LISABONA


     Intalnirea grupului in aeroportul din Cluj Napoca  la ora  12:00 pentru zborul catre Lisbona de la ora 14:05 cu sosire la 16:35. Dupa aterizarea in Lisabona, preluarea grupului de catre autocar local, tur panoramic cu autocarul in Lisabona: stadioanele Benfica Lisabona si Sporting Lisabona, Parcul Eduardo VII, Piata Marchizului de Pombal, Piata Restauratorilor.  Daca timpul permite,  ne deplasam pietonal, apoi cu tuk-tuk-uri spre  Castelul Sao Jorge, fortareata medievala cu istorie complexa si unul dintre cele mai spectaculoase puncte de panorama asupra intregului oras si asupra estuarului raului Tejo. Cazare si cina la  hotel 3* in Lisabona.


 


ZIUA 2.  LISABONA


     Mic dejun. Incepem ziua cu vizita exterioara la Turnul Belem, renumita fortareata de pe malul drept al estuarului Tejo, construita in perioada de aur a imperiului portughez. Continuam  vizitele cu Monumentul Marilor Descoperiri Geografice  si ansamblul Manastirii Ieronimilor a vizita interioara in biserica, capodopera a stilului manuelin, in care se afla monumentele funerare ale lui Manuel I (cel care a domnit in Portugalia Epocii de Aur), Vasco da Gama si poetului national Luis de Camoes. Apoi vizita interioara in Muzeul Maritim, ce ocupa aripa vestica a vechii manastiri si in care intelegem tot contextul istoric al aPerioadei de Aura a Portugaliei si admiram corabiile si instrumentele marine cu care au navigat portughezii.  Timp liber pentru pranz.


    Vizita interioara la Palatul National da Ajuda, vechea resedinta regala, azi muzeu cu interioarele apartamentelor regale minunat decorate si mobilate. Ne deplasam apoi cu autocarul spre cartierul Chiado, plin de farmec si de stradute colorate (Strada Verde, Strada Roz), urcam Strada Florilor spre Largo do Barao si Piata Luis do Camoes. Timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi SAU, optional, participare la un spectacol de muzica Fado cu bautura inclusa.Cazare si cina la acelasi hotel 3* in Lisabona.


 


ZIUA 3.  LISABONA a OBIDOS- FATIMA


     Mic dejun. Ne indreptam spre Sintra, refugiul estival al familiei regale si al burgheziei lisaboneze, ingemanarea senzationala dintre munte, gradini si palate rezidentiale. Vom admira din exterior Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV-XVI. apoi vizitam interior Quinta da Regaleira, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, surprinzatoarea  resedinta a milionarului Carvalho Monteiro, inconjurata de o gradina spectaculoasa cu: fantani, arbori, flori, tuneluri, grote. Pauza  de pranz. Plecam spre  Obidos. Vizita in vechiul oras Obidos. Cand il numim avechia, ne referim la faptul ca exista din anul 208 I.C.! Fortaretele, strazile sale intortocheate, cu fatade gotice si case expansive au facut din acest oras uneeS dar de nunta! Regele Dinis I l-a oferit in dar proaspetei sale sotii, Regina Isabela, in anul 1282. Localnicii gasesc acest detaliu din istoria lor unic si il celebreaza pastrand atmosfera festiva a orasului. Dale colorate, ghivece cu flori si magazine cochete ne fac sa zambim la tot pasul. Pornim spre Fatima. Cazare si cina la hotel 3* in Fatima.


 


ZIUA 4. FATIMA a TOMAR a BATALHA a FATIMA    


 Dupa micul dejun plecam spre Tomar, unde vizitam manastirea magnifica Convento do Christo, inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Infiintata in secolul al XII-lea de catre Marele Maestru al Templierilor, ansamblul manastirii impresioneaza prin povestea vechilor cavaleri, biserica extraordinara si castelul medieval, fiind unul dintre cele mai uluitoare si mai extinse situri  ale Portugaliei.  La Batalha vom vizita ansamblul Manastirii Santa Maria da Vitoria, de asemenea patrimoniu UNESCO, construita la dorinta regelui Joao I,  dupa ce i-a invins pe spanioli, obtinand astfel independenta Portugaliei.


Intoarcere la Fatima. Optional - dupa sosirea la hotel,  se poate parcurge impreuna cu insotitorul de grup Calea Crucii, situata la marginea localitatii (durata  - cca 1,5 ore),   sau se poate participa la programul de rugaciune din Sanctuarul Fecioarei Maria.


Cazare si cina hotel 3* in  Fatima.


 


ZIUA 5.  COIMBRA a AVEIRO a PORTO


      Dupa micul dejun, check-out  din hotel si plecam spre Coimbra (prima capitala a Portugaliei), un oras superb ce pastreaza tipologia orasului medieval, cu strazi pavate, case vechi restaurate, un apeduct din aceeasi perioada. Coimbra gazduieste una dintre primele universitati ale Europei, fondata in 1290. Vizita interioara in spatiul vechii universitati,  la:  Biblioteca Joannina, Palatul regal, Expozitia Jezuitilor, Capela Sf. Mihail. 


       Continuam apoi spre Aveiro, orasul numit Venetia Portugaliei, o parte a acestuia fiind dezvoltata pe canale si in jurul lagunei Ria do Aveiro. Plimbare impreuna in zona portului, apoi timp liber pentru degustarea renumitului desert local Ovos moles, pentru  pranz, cumparaturi sau vizite individuale. Apoi pornim impreuna intr-o mini-croaziera, o plimbare pe canale, cu minunatele barci colorate numite moliceiros.


        Pornim spre Porto. Cazare si cina la hotel 3* in Porto.


 


ZIUA 6.  PORTO a EXCURSIE CROAZIERA  VALEA DOURO-


       Mic dejun devreme. Pornim in excursia pe drumul vinului pe valea Douro. Este o excursie idilica, este un traseu splendid in Valea Douro: o croaziera tipica din orasul Porto pana in Regua, traversand unul dintre cele mai frumoase peisaje ale raului Douro, cu podgorii impresionante terasate. Veri avea parte de vizita la una dintre cele mai faimoase crame din regiune si puteti degusta vinurile fantastice pe care le produc. Mic dejun si pranzul este servit la bordul vasului. Ne intoarcem in Porto. Optional daca timpul permite croaziera in orasul Porto pe raul Duoro.


Cazare si cina in Porto la acelasi hotel 3*.


 


ZIUA 7. PORTO


         Dupa mic dejun, incepem vizitele in orasul Porto: RUTA PANORAMICA A OCEANULUI a Bulevardul Boavista, Casa Muzicii, Fortareata Sao Francisco, Praia do Molhe, Praia do Luz, apoi intram in estuarul raului Douro, admirand podurile Luis I si Infante Dom Henrique. Oprire  la Biserica si turnul Dos Clerigos,  emblema a orasului, inalt de 76 metri. Intr-un mic local de aici putem degusta aexperienta Portugalieia a un pahar cu vin de Porto si un pastel de bacalhau (specialitate cu peste cod). Coboram pietonal pentru vizita interioara la Palatul  Bursei, sediul comeciantilor din Porto si una dintre cele mai frumoase cldiri portugheze. Pauza pentru pranz.  


Plecam spre Lisabona. Intram in capitala prin noul si modernul cartier, numit Parcul Natiunilor, in care admiram: Gara daOriente, Turnul Vasco da Gama, aria expozitionala Feira de Lisboa si senzationalul Pod Vasco da Gama. Timp liber pentru plimbari individuale, vizita individuala la Acvariu/Oceanariu sau shopping in cel mai mare complex comercial la orasului a Mall-ul Vasco da Gama. Cazare si cina la hotel 3* in Lisabona.


 


Ziua 8. (Duminica: LISABONA - BUDAPESTA


      Mic dejun. Check out la hotel. Ne deplasam catre  zona simbolului orasului a Arcul de triumf,  ce uneste Rua Augusta de marea Piata a Comertului, apoi la Liftul Santa Justa, admirand de jos si biserica Conventului Carmelitelor. Pauza de pranz. Aproximativ la ora 13.00 plecam spre aeroport, pentru zborul de retur Lisabona a Cluj Napoca,  (decolare 17.00  - aterizare 23:30). Orarul de zbor va fi reconfirmat.  


 


Data plecarii: 1250  EURO


   Loc in camera single 





* Tariful este calculat la un grup de minim 21 persoane. Pentru un numar mai mic de persoane,  se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu cel putin 7 zile inainte de plecare. 


** La inscriere  se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.


*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.


 


TARIFUL INCLUDE:


e   biletele de avion Cluj Napoca a Lisabona aCluj Napoca,  cu bagaj mic de mana inclus (DIMENSIUNI MAXIME - 40cm x 20cm x 25cm)


e     bagaj cala 10 kg/ persoana


e        transport cu autocar modern pe teritoriul Portugaliei


e        7 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri 3*


e        7 cine, 1 pahar de vin si apa incluse la cina


e        vizite ghidate si excursii: Lisabona, Estoril, Cascais, Cabo di Roca, Sintra, Tomar, Batalha, Fatima, Coimbra, Porto, valea Duoro - conform programului


e      degustare de vin cu tapas pe valea Duoro


e         insotitor grup din Romania


TARIFUL NU INCLUDE:


e       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program. Contravaloarea vizitelor incluse in program si a serviciilor ghizilor locali (daca este cazul) va fi transmisa imediat dupa confirmarea tuturor rezervarilor transmise de catre agentia Expert Travel spre monumentele/bisericile/obiectivele de vizitat.


e       spectacol de muzica Fado - Lisabona, cca 25 euro/pers


e       transportul cu tuk-tuk in Lisabona


croaziera Porto ( cca 20 euro/ pers)


e       taxele turistice de oras - acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 Euro/pers/noapte);


e    statiile audio pentru turisti si castile necesare (obligatorii pentru vizite de grup!)


e       asigurare medicala de calatorie si asigurarea storno


e       bacsis pentru soferul local si ghizi (se practica) a 10 Euro/pers a se achita insotitorului de grup, in Portugalia.


 




Itinerariu

Ziua 1

ZIUA 1. CLUJ NAPOCA- LISABONA

Intalnirea grupului in aeroportul din Cluj Napoca la ora 12:00 pentru zborul catre Lisbona de la ora 14:05 cu sosire la 16:35. Dupa aterizarea in Lisabona, preluarea grupului de catre autocar local, tur panoramic cu autocarul in Lisabona: stadioanele Benfica Lisabona si Sporting Lisabona, Parcul Eduardo VII, Piata Marchizului de Pombal, Piata Restauratorilor. Daca timpul permite, ne deplasam pietonal, apoi cu tuk-tuk-uri spre Castelul Sao Jorge, fortareata medievala cu istorie complexa si unul dintre cele mai spectaculoase puncte de panorama asupra intregului oras si asupra estuarului raului Tejo. Cazare si cina la hotel 3* in Lisabona.

Ziua 2

ZIUA 2. LISABONA

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita exterioara la Turnul Belem, renumita fortareata de pe malul drept al estuarului Tejo, construita in perioada de aur a imperiului portughez. Continuam vizitele cu Monumentul Marilor Descoperiri Geografice si ansamblul Manastirii Ieronimilor a vizita interioara in biserica, capodopera a stilului manuelin, in care se afla monumentele funerare ale lui Manuel I (cel care a domnit in Portugalia Epocii de Aur), Vasco da Gama si poetului national Luis de Camoes. Apoi vizita interioara in Muzeul Maritim, ce ocupa aripa vestica a vechii manastiri si in care intelegem tot contextul istoric al aPerioadei de Aura a Portugaliei si admiram corabiile si instrumentele marine cu care au navigat portughezii. Timp liber pentru pranz.

Vizita interioara la Palatul National da Ajuda, vechea resedinta regala, azi muzeu cu interioarele apartamentelor regale minunat decorate si mobilate. Ne deplasam apoi cu autocarul spre cartierul Chiado, plin de farmec si de stradute colorate (Strada Verde, Strada Roz), urcam Strada Florilor spre Largo do Barao si Piata Luis do Camoes. Timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi SAU, optional, participare la un spectacol de muzica Fado cu bautura inclusa.Cazare si cina la acelasi hotel 3* in Lisabona.


Ziua 3

ZIUA 3. LISABONA a OBIDOS- FATIMA

Mic dejun. Ne indreptam spre Sintra, refugiul estival al familiei regale si al burgheziei lisaboneze, ingemanarea senzationala dintre munte, gradini si palate rezidentiale. Vom admira din exterior Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV-XVI. apoi vizitam interior Quinta da Regaleira, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, surprinzatoarea resedinta a milionarului Carvalho Monteiro, inconjurata de o gradina spectaculoasa cu: fantani, arbori, flori, tuneluri, grote. Pauza de pranz. Plecam spre Obidos. Vizita in vechiul oras Obidos. Cand il numim avechia, ne referim la faptul ca exista din anul 208 I.C.! Fortaretele, strazile sale intortocheate, cu fatade gotice si case expansive au facut din acest oras un??S dar de nunta! Regele Dinis I l-a oferit in dar proaspetei sale sotii, Regina Isabela, in anul 1282. Localnicii gasesc acest detaliu din istoria lor unic si il celebreaza pastrand atmosfera festiva a orasului. Dale colorate, ghivece cu flori si magazine cochete ne fac sa zambim la tot pasul. Pornim spre Fatima. Cazare si cina la hotel 3* in Fatima.


Ziua 4

ZIUA 4. FATIMA a TOMAR a BATALHA a FATIMA

Dupa micul dejun plecam spre Tomar, unde vizitam manastirea magnifica Convento do Christo, inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Infiintata in secolul al XII-lea de catre Marele Maestru al Templierilor, ansamblul manastirii impresioneaza prin povestea vechilor cavaleri, biserica extraordinara si castelul medieval, fiind unul dintre cele mai uluitoare si mai extinse situri ale Portugaliei. La Batalha vom vizita ansamblul Manastirii Santa Maria da Vitoria, de asemenea patrimoniu UNESCO, construita la dorinta regelui Joao I, dupa ce i-a invins pe spanioli, obtinand astfel independenta Portugaliei.

Intoarcere la Fatima. Optional - dupa sosirea la hotel, se poate parcurge impreuna cu insotitorul de grup Calea Crucii, situata la marginea localitatii (durata - cca 1,5 ore), sau se poate participa la programul de rugaciune din Sanctuarul Fecioarei Maria.

Cazare si cina hotel 3* in Fatima.

Ziua 5

ZIUA 5. COIMBRA a AVEIRO a PORTO

Dupa micul dejun, check-out din hotel si plecam spre Coimbra (prima capitala a Portugaliei), un oras superb ce pastreaza tipologia orasului medieval, cu strazi pavate, case vechi restaurate, un apeduct din aceeasi perioada. Coimbra gazduieste una dintre primele universitati ale Europei, fondata in 1290. Vizita interioara in spatiul vechii universitati, la: Biblioteca Joannina, Palatul regal, Expozitia Jezuitilor, Capela Sf. Mihail.

Continuam apoi spre Aveiro, orasul numit Venetia Portugaliei, o parte a acestuia fiind dezvoltata pe canale si in jurul lagunei Ria do Aveiro. Plimbare impreuna in zona portului, apoi timp liber pentru degustarea renumitului desert local Ovos moles, pentru pranz, cumparaturi sau vizite individuale. Apoi pornim impreuna intr-o mini-croaziera, o plimbare pe canale, cu minunatele barci colorate numite moliceiros.

Pornim spre Porto. Cazare si cina la hotel 3* in Porto.

Ziua 6

ZIUA 6. PORTO a EXCURSIE CROAZIERA VALEA DOURO-

Mic dejun devreme. Pornim in excursia pe drumul vinului pe valea Douro. Este o excursie idilica, este un traseu splendid in Valea Douro: o croaziera tipica din orasul Porto pana in Regua, traversand unul dintre cele mai frumoase peisaje ale raului Douro, cu podgorii impresionante terasate. Veri avea parte de vizita la una dintre cele mai faimoase crame din regiune si puteti degusta vinurile fantastice pe care le produc. Mic dejun si pranzul este servit la bordul vasului. Ne intoarcem in Porto. Optional daca timpul permite croaziera in orasul Porto pe raul Duoro.

Cazare si cina in Porto la acelasi hotel 3*.

Ziua 7

ZIUA 7. PORTO

Dupa mic dejun, incepem vizitele in orasul Porto: RUTA PANORAMICA A OCEANULUI a Bulevardul Boavista, Casa Muzicii, Fortareata Sao Francisco, Praia do Molhe, Praia do Luz, apoi intram in estuarul raului Douro, admirand podurile Luis I si Infante Dom Henrique. Oprire la Biserica si turnul Dos Clerigos, emblema a orasului, inalt de 76 metri. Intr-un mic local de aici putem degusta aexperienta Portugalieia a un pahar cu vin de Porto si un pastel de bacalhau (specialitate cu peste cod). Coboram pietonal pentru vizita interioara la Palatul Bursei, sediul comeciantilor din Porto si una dintre cele mai frumoase cldiri portugheze. Pauza pentru pranz.

Plecam spre Lisabona. Intram in capitala prin noul si modernul cartier, numit Parcul Natiunilor, in care admiram: Gara daOriente, Turnul Vasco da Gama, aria expozitionala Feira de Lisboa si senzationalul Pod Vasco da Gama. Timp liber pentru plimbari individuale, vizita individuala la Acvariu/Oceanariu sau shopping in cel mai mare complex comercial la orasului a Mall-ul Vasco da Gama. Cazare si cina la hotel 3* in Lisabona.

Ziua 8

Ziua 8. (Duminica: LISABONA - BUDAPESTA

Mic dejun. Check out la hotel. Ne deplasam catre zona simbolului orasului a Arcul de triumf, ce uneste Rua Augusta de marea Piata a Comertului, apoi la Liftul Santa Justa, admirand de jos si biserica Conventului Carmelitelor. Pauza de pranz. Aproximativ la ora 13.00 plecam spre aeroport, pentru zborul de retur Lisabona a Cluj Napoca, (decolare 17.00 - aterizare 23:30). Orarul de zbor va fi reconfirmat.


Ziua 1

ZIUA 1. CLUJ NAPOCA- LISABONA

Intalnirea grupului in aeroportul din Cluj Napoca la ora 12:00 pentru zborul catre Lisbona de la ora 14:05 cu sosire la 16:35. Dupa aterizarea in Lisabona, preluarea grupului de catre autocar local, tur panoramic cu autocarul in Lisabona: stadioanele Benfica Lisabona si Sporting Lisabona, Parcul Eduardo VII, Piata Marchizului de Pombal, Piata Restauratorilor. Daca timpul permite, ne deplasam pietonal, apoi cu tuk-tuk-uri spre Castelul Sao Jorge, fortareata medievala cu istorie complexa si unul dintre cele mai spectaculoase puncte de panorama asupra intregului oras si asupra estuarului raului Tejo. Cazare si cina la hotel 3* in Lisabona.

Ziua 2

ZIUA 2. LISABONA

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita exterioara la Turnul Belem, renumita fortareata de pe malul drept al estuarului Tejo, construita in perioada de aur a imperiului portughez. Continuam vizitele cu Monumentul Marilor Descoperiri Geografice si ansamblul Manastirii Ieronimilor a vizita interioara in biserica, capodopera a stilului manuelin, in care se afla monumentele funerare ale lui Manuel I (cel care a domnit in Portugalia Epocii de Aur), Vasco da Gama si poetului national Luis de Camoes. Apoi vizita interioara in Muzeul Maritim, ce ocupa aripa vestica a vechii manastiri si in care intelegem tot contextul istoric al aPerioadei de Aura a Portugaliei si admiram corabiile si instrumentele marine cu care au navigat portughezii. Timp liber pentru pranz.

Vizita interioara la Palatul National da Ajuda, vechea resedinta regala, azi muzeu cu interioarele apartamentelor regale minunat decorate si mobilate. Ne deplasam apoi cu autocarul spre cartierul Chiado, plin de farmec si de stradute colorate (Strada Verde, Strada Roz), urcam Strada Florilor spre Largo do Barao si Piata Luis do Camoes. Timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi SAU, optional, participare la un spectacol de muzica Fado cu bautura inclusa.Cazare si cina la acelasi hotel 3* in Lisabona.


Ziua 3

ZIUA 3. LISABONA a OBIDOS- FATIMA

Mic dejun. Ne indreptam spre Sintra, refugiul estival al familiei regale si al burgheziei lisaboneze, ingemanarea senzationala dintre munte, gradini si palate rezidentiale. Vom admira din exterior Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV-XVI. apoi vizitam interior Quinta da Regaleira, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, surprinzatoarea resedinta a milionarului Carvalho Monteiro, inconjurata de o gradina spectaculoasa cu: fantani, arbori, flori, tuneluri, grote. Pauza de pranz. Plecam spre Obidos. Vizita in vechiul oras Obidos. Cand il numim avechia, ne referim la faptul ca exista din anul 208 I.C.! Fortaretele, strazile sale intortocheate, cu fatade gotice si case expansive au facut din acest oras un??S dar de nunta! Regele Dinis I l-a oferit in dar proaspetei sale sotii, Regina Isabela, in anul 1282. Localnicii gasesc acest detaliu din istoria lor unic si il celebreaza pastrand atmosfera festiva a orasului. Dale colorate, ghivece cu flori si magazine cochete ne fac sa zambim la tot pasul. Pornim spre Fatima. Cazare si cina la hotel 3* in Fatima.


Ziua 4

ZIUA 4. FATIMA a TOMAR a BATALHA a FATIMA

Dupa micul dejun plecam spre Tomar, unde vizitam manastirea magnifica Convento do Christo, inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Infiintata in secolul al XII-lea de catre Marele Maestru al Templierilor, ansamblul manastirii impresioneaza prin povestea vechilor cavaleri, biserica extraordinara si castelul medieval, fiind unul dintre cele mai uluitoare si mai extinse situri ale Portugaliei. La Batalha vom vizita ansamblul Manastirii Santa Maria da Vitoria, de asemenea patrimoniu UNESCO, construita la dorinta regelui Joao I, dupa ce i-a invins pe spanioli, obtinand astfel independenta Portugaliei.

Intoarcere la Fatima. Optional - dupa sosirea la hotel, se poate parcurge impreuna cu insotitorul de grup Calea Crucii, situata la marginea localitatii (durata - cca 1,5 ore), sau se poate participa la programul de rugaciune din Sanctuarul Fecioarei Maria.

Cazare si cina hotel 3* in Fatima.

Ziua 5

ZIUA 5. COIMBRA a AVEIRO a PORTO

Dupa micul dejun, check-out din hotel si plecam spre Coimbra (prima capitala a Portugaliei), un oras superb ce pastreaza tipologia orasului medieval, cu strazi pavate, case vechi restaurate, un apeduct din aceeasi perioada. Coimbra gazduieste una dintre primele universitati ale Europei, fondata in 1290. Vizita interioara in spatiul vechii universitati, la: Biblioteca Joannina, Palatul regal, Expozitia Jezuitilor, Capela Sf. Mihail.

Continuam apoi spre Aveiro, orasul numit Venetia Portugaliei, o parte a acestuia fiind dezvoltata pe canale si in jurul lagunei Ria do Aveiro. Plimbare impreuna in zona portului, apoi timp liber pentru degustarea renumitului desert local Ovos moles, pentru pranz, cumparaturi sau vizite individuale. Apoi pornim impreuna intr-o mini-croaziera, o plimbare pe canale, cu minunatele barci colorate numite moliceiros.

Pornim spre Porto. Cazare si cina la hotel 3* in Porto.

Ziua 6

ZIUA 6. PORTO a EXCURSIE CROAZIERA VALEA DOURO-

Mic dejun devreme. Pornim in excursia pe drumul vinului pe valea Douro. Este o excursie idilica, este un traseu splendid in Valea Douro: o croaziera tipica din orasul Porto pana in Regua, traversand unul dintre cele mai frumoase peisaje ale raului Douro, cu podgorii impresionante terasate. Veri avea parte de vizita la una dintre cele mai faimoase crame din regiune si puteti degusta vinurile fantastice pe care le produc. Mic dejun si pranzul este servit la bordul vasului. Ne intoarcem in Porto. Optional daca timpul permite croaziera in orasul Porto pe raul Duoro.

Cazare si cina in Porto la acelasi hotel 3*.

Ziua 7

ZIUA 7. PORTO

Dupa mic dejun, incepem vizitele in orasul Porto: RUTA PANORAMICA A OCEANULUI a Bulevardul Boavista, Casa Muzicii, Fortareata Sao Francisco, Praia do Molhe, Praia do Luz, apoi intram in estuarul raului Douro, admirand podurile Luis I si Infante Dom Henrique. Oprire la Biserica si turnul Dos Clerigos, emblema a orasului, inalt de 76 metri. Intr-un mic local de aici putem degusta aexperienta Portugalieia a un pahar cu vin de Porto si un pastel de bacalhau (specialitate cu peste cod). Coboram pietonal pentru vizita interioara la Palatul Bursei, sediul comeciantilor din Porto si una dintre cele mai frumoase cldiri portugheze. Pauza pentru pranz.

Plecam spre Lisabona. Intram in capitala prin noul si modernul cartier, numit Parcul Natiunilor, in care admiram: Gara daOriente, Turnul Vasco da Gama, aria expozitionala Feira de Lisboa si senzationalul Pod Vasco da Gama. Timp liber pentru plimbari individuale, vizita individuala la Acvariu/Oceanariu sau shopping in cel mai mare complex comercial la orasului a Mall-ul Vasco da Gama. Cazare si cina la hotel 3* in Lisabona.

Ziua 8

Ziua 8. (Duminica: LISABONA - BUDAPESTA

Mic dejun. Check out la hotel. Ne deplasam catre zona simbolului orasului a Arcul de triumf, ce uneste Rua Augusta de marea Piata a Comertului, apoi la Liftul Santa Justa, admirand de jos si biserica Conventului Carmelitelor. Pauza de pranz. Aproximativ la ora 13.00 plecam spre aeroport, pentru zborul de retur Lisabona a Cluj Napoca, (decolare 17.00 - aterizare 23:30). Orarul de zbor va fi reconfirmat.